Ohjattua luontoretkeilyä

Kaikkien kohteidemme ympäristössä voidaan järjestää ohjattua luontoretkeilyä erilaisilla sisällöillä osallistujien kykyjen ja toiveiden mukaan. Mikä olisikaan parempi tapa viettää yrityksen tyky-päivää tai kaveriporukan rentoutumisviikonloppua kuin lähteä koulutetun oppaan vetämälle toiminnalliselle retkelle luonnon rauhaan – ja nautiskella sen lomassa nokipannukahvit kuusen alla! Luontoretket järjestetään sovitettuna vuodenaikaan ja vallitsevaan säätilaan.

Tällä sivulla on annettu esimerkkejä valmiiksi mietityistä retkiohjelmista, mutta kannattaa rohkeasti kysyä myös juuri teidän ryhmällenne räätälöityjä retkikokonaisuuksia. Ohjattua luontoretkeilyä voidaan höystää monenlaisilla ruokailupalveluilla tikkupullista ja nuotiokahvituksesta mittavimpiin menukokonaisuuksiin.

Ohjattua luontoretkeilyä kohteissamme järjestää yhteistyökumppanimme Luonto-osuuskunta Willimieli. Pyydä tarjous luontoretkistä täyttäessäsi tarjouspyyntöä majoituskohteesta. Voit myös ottaa meihin yhteyttä sähköpostitse info@evonluonto.fi.

Erämainen luontoreippailu
Virkisty, rentoudu ja rauhoitu reippailemalla upeassa hämäläisessä kansallismaisemassa! Lumettomana aikana toteutettava Luontoreippailu soveltuu mainiosti vaikkapa yrityksenne kokousohjelman välissä tai sen päätteeksi järjestettäväksi happihyppelyksi.

Reippailussa patikoidaan oppaan johdolla lähiluonnon rauhassa. Liikunnan lomassa havainnoidaan mm. ajankohtaisia luonnonilmiöitä, kasveja, eläinten jälkiä ja lintuja. Reippailun lisäksi myös rauhoitutaan ja herkistetään aistit interaktiivisen Luontoteatteri-kokemuksen avulla.

Luontoreippailun kesto on asiakkaan aikataulun mukaan 1–3 tuntia. Varustukseksi riittävät säänmukaiset ulkoilukengät ja normaali ulkoiluvaatetus. Luontoreippailun lähtöhinta on noin 20 €/osallistuja.

Luonto Lautasella!
Näissä retkissä tutustutaan vuodenaikojen mukaisiin syötäviin luonnon antimiin koulutetun keruutuoteneuvojan opastuksella. Ohjelman sisältö vaihtuu kasvukauden ja olosuhteiden mukaan. Alkukesällä tutustutaan villiyrtteihin, loppukesällä marjoihin ja alkusyksyllä sieniin. Varustukseksi retkille riittävät säänmukaiset ulkoilukengät ja normaali ulkoiluvaatetus. Retket kestävät sopimuksen mukaan 1–3 tuntia ja niiden lähtöhinta on 25 €/osallistuja.

Touko-heinäkuussa tehtävillä villiyrittiretkillä keruutuoteneuvoja tutustuttaa osallistujat syötäviin luonnosta löytyviin villiyrtteihin, joita maistellaan ja opitaan tunnistamaan. Villiyrttiretkellä ryhmä saa paljon hyödyllistä perustietoa yrttien keräämisestä, käsittelystä ja käytöstä. Luonnossa kuljetaan lyhyehkö matka rauhalliseen tahtiin. Villiyrtti-aktiviteetti voidaan toteuttaa myös pihapiirissä saman sisältöisinä villiyrttirasteina.

Elo-lokakuussa tehdään sieniretkiä. Maastossa kuljetaan oppaan johdolla ja kerätään erilaisia sieniä tunnistettavaksi. Maastosta kerätyt sienet lajitellaan syötäviin ja ei syötäviin, jonka jälkeen opitaan sienten tunnistamisen perusasioita. Neuvoja esittelee hyviä ruokasieniä ja opettaa niiden luotettavat tunnistusmerkit, sekä kertoo sienten keräämiseen, käsittelyyn ja käyttöön liittyvistä asioista.

Myös marjaretkelle päästään elo-lokakuussa. Marjaretki vie osallistujat metsän siimekseen ja tutustuttaa ryhmän metsätyyppien tunnistamisen maailmaan sekä niissä esiintyviin marjoihin. Koulutettu keruutuoteneuvoja esittelee myrkylliset ja syötävät marjat ja kertoo niiden keräämisestä, käsittelystä ja käytöstä. Osallistujat saavat runsaasti tietoa myös vieraammista käyttökelpoisista marjoistamme sekä uusia marjojen käyttöideoita.

Luonto Käsissäsi
Tutustu monimuotoiseen ja ihmeelliseen luontoon koulutetun luonto- ja ympäristöneuvojan johdolla ja löydä sisäinen tutkiskelijasi! Opas johdattaa kasvien tunnistamisen maailmaan ja tutustuttaa luonnonmateriaaleihin, joista teemme lopuksi yhdessä koriste-esineitä kotiin vietäviksi. Ohjelmaan voi sisältyä ulkoilua lähiympäristössä, mutta sen voi myös toteuttaa pihapiirissä ja/tai sisätiloissa. Varustukseksi riittävät säänmukaiset ulkoilukengät ja normaali ulkoiluvaatetus. Ohjelma kestää 2–4 tuntia ryhmän koon ja aikataulun mukaan.

Luonto Käsissäsi -ohjelman lähtöhinta on noin 25 €/osallistuja. Ohjelma on toteutettavissa ympäri vuoden kaikissa kohteissamme.

Luontoa Etsimen Läpi
Uppoudu kauniiseen hämäläisluontoon ja perehdy valokuvauksen perusteisiin opastetulla valokuvausretkellä! Opi sommittelemaan valokuva ja löydä uusia ulottuvuuksia luonnosta kameran avulla. Retki kestää 3 tuntia ja se on toteutettavissa kaikkina vuodenaikoina. Varusteiksi riittävät ladattu kamera, ulkoilukengät ja säänmukainen ulkoiluvaatetus. Retken lähtöhinta on noin 43 €/osallistuja.

Purtavaa luontoretkelle
Luontoretken alussa, lopussa tai lomassa maistuu tuhti nokipannukahvi ja erähenkinen pikkupurtava. Luontoretkiimme voidaan liittää myös laajempia ruokailupalveluja, jotka on kuvattu tarkemmin ruokailupalveluja esittelevällä sivulla.

  • Tulokahvi ja tee (tai sovittaessa kuuma mehu).
    Syötävänä leipää, leikkeitä ja muuta pikkusuolaista. Hinta 12,50 €.
  • Nokipannukahvit ja -tee. Hinta 3,50 €.
  • Nokipannukahvit ja -tee ja pulla. Hinta 9 €.
  • Nokipannukahvit ja -tee sekä nuotiolettuja hillon kera.
    Lettuja paistetaan syöjien nälän mukaan, eli santsata sopii! Hinta 13,50 €.

Kaikki ruokapalveluhinnat ovat henkilöhintoja ja sisältävät arvonlisäveron 14%. Palvelut laskutetaan tilattaessa ilmoitetun henkilömäärän mukaan. Myös erikoisruokavaliot voidaan järjestää, kun niistä on ilmoitettu tilattaessa. Oikeudet hintamuutoksiin pidätetään.

Avaa tarjouspyyntölomake