Evon Luonto yrityksenä
Evon Luonto yrityksenä

EVON LUONTO OY on vuonna 2013 perustettu voimakkaassa kasvussa oleva eteläsuomalainen matkailu- ja majoitusalan perheyritys, jonka peruskivenä ovat laadukkaat ja ainutlaatuiset majoitus- ja kokouskohteet rauhallisen luonnon keskellä. Luonnonläheisestä ja erityisen omarauhaisesta sijainnista huolimatta lähes 20 monitoimihuvilaamme ja noin 250 vuodepaikkaamme sijaitsevat Suomen väestöllisen keskipisteen tuntumassa Helsinki-Tampere-Turku kolmion sisällä siten, että noin 4 miljoonaa suomalaista on kahden tunnin ajomatkan sisällä, ja kaikkiin kohteisiimme on Helsingin lentokentältä enintään 150 km. Tutustu kaikkiin kohteisiimme.

Yrityksen menestyksen ja kasvun pohjana on yrittäjien 25 vuoden kokemus matkailu-, majoitus- ja kokoustoiminnasta. Kansainvälisille asiakkaillemme markkinoimme monitoimihuviloitamme brändillä Peace and Privacy, www.peaceandprivacy.travel. Kaikki kohteemme tarjoavat strategiamme mukaisesti monipuoliselle asiakaskunnallemme omarauhaisen, yksityisen ja luonnonläheisen sijainnin, poissa ihmisvilinästä, mutta silti ruuhka-Suomen tuntumassa. Rauha ja yksityisyys ovat yhä enemmän arvossaan sekä yritystapahtumissa että yksityisten asiakkaidemme tapahtumissa, juhlissa ja lomanvietossa. Monitoimihuvilamme on suunniteltu palvelemaan hyvin monipuolisesti useiden erilaisten asiakasryhmien matkailu-, majoitus- ja tapahtumatarpeita. Asiakaskoostumuksemme on varsin tasainen; noin 50 % yritysasiakkaita ja noin 50 % yksityisiä.

Tällä hetkellä asiakasryhmämme voivat valita lähes 20 uniikista majoituskohteestamme, joita kaikkia yhdistää omaleimainen ja rauhallinen sijainti luonnon helmassa, mutta silti lähes Suomen väestöllisessä keskipisteessä. Sijaintimme Helsinki-Tampere-Turku kolmion sisällä mahdollistaa voimakkaan kasvun jatkumisen sekä kotimaisten että ulkomaisten asiakkaiden parissa.

Vahvasta kasvusta ja viimeisen 5 vuoden aikana tehtyjen noin 3 miljoonan investoinneista huolimatta Evon Luonto Oy on ollut kannattava perustamisestaan asti. Vuonna 2019 liikevaihto kipusi noin 1,2 miljoonaan euroon ja tulos noin 100 000 euroon, kannattava kasvu jatkui. Korona-vuosi 2020 oli matkailu- ja majoitusyrittäjille erityisen raskas. Sitä se oli myös meille. Selvisimme kuitenkin erittäin hyvin sekä taloudellisesti että toiminnallisesti: Liikevaihto laski vain noin 10 % ja onnistuimme säilyttämään myös kannattavuutemme. Yrityksemme muuntautumiskyky oli vahva!

Vuoden 2021 liikevaihto kipusi noin 1,3 miljoonaan euroon ja kannattavuus pysyi erittäin hyvällä tasolla, vaikka teimme edelleen merkittäviä investointeja majoituskohteidemme parantamiseen. Korona-aika aiheutti vaikeuksia asiakaspalveluun sekä henkilökunnan ja yhteistyökumppaniemme jaksamiseen, mutta samalla onnistuimme nostamaan syrjäisten kohteidemme arvon asiakkaidemme silmissä entistäkin vahvemmaksi. Ankara työ palkitsi!

Korona aiheuttaa yhä harmeja, mutta toisaalta tuo meille yhä lisää uusia asiakkaita, erityisesti ruuhkaisilta kaupunkiseuduilta. Lähimatkailun ja ruuhkattoman maaseutumatkailun kysyntä ja arvostus voimistuvat! Samaan aikaan yrityksemme tunnettuus sekä digitaalisesti että ”puskaradiossa” lisääntyy vääjäämättä, ja asiakkaidemme luottamus vahvistuu. Olemme vuoden 2022 tullen monilla mittareilla entistäkin omavaraisempia ja riippumattomampia tekemään itsenäisiä ja nopeita päätöksiä, jotka voimistavat kannattavan liiketoiminnan edellytyksiä.

Etsimme yhä luonnonläheisiä ja syrjäisiä sijoittumispaikkoja, jotka tarjoavat asiakkaillemme rauhaa ja yksityisyyttä, mutta tarvittaessa järjestämme asiakkaillemme kaikkiin kohteisiimme myös monipuolisia aktiviteetteja sekä tarvittavat työpalvelut ja ruokapalvelut joustavasti paikallisten kumppaniemme kanssa.

Toimintamme ohjenuorat

Evon Luonto Oy haluaa olla vahva suomalaisen luonnonläheisen matkailun ja majoituksen suunnannäyttäjä, mutta samalla myös modernin kiertotalouden edelläkävijä. Yrityksemme haluaa olla kaikkea sitä, mitä maailmanlaajuiset pörssiyhtiöt eivät ole. Tavoitteenamme on tuoda yrityksemme työntekijöille ja yrittäjille leipää pöytään ja margariinia leivän päälle. Emme rohmua voittoja pankkitileille muhimaan, vaan katteet investoimme takaisin kasvavaan yritykseemme. Kunnioitamme suomalaista luontoa, ja haluamme tarjota kilpailukykyisiä ja ympäristöystävällisiä lähimatkailuvaihtoehtoja, joista nauttiminen ei edellytä lentämistä tuhansien kilometrien päähän.

Vuonna 2021 saamme palvella arviolta noin 35 000 vierasta, jotka majoittuivat kohteissamme noin 50 000 majoitusvuorokauden edestä. Määrä on merkittävä ottaen huomioon, että kohteemme sijaitsevat Hämeenlinnan Aulankoa lukuun ottamatta kymmenien kilometrien päässä taajamista. Jopa lähimaaseutu autioituu alati kiihtyvää vauhtia, mutta omalla panoksellamme haluamme säilyttää ja tukea maaseudun elinvoimaa.

Koska maaseutua ei voi tuoda kaupunkiin, houkuttelevat kohteemme kaupunkilaiset maalle, ja siten lisäävät pienten paikkakuntien vetovoimaa. Olemme erikoistuneet vanhojen rakennusten käyttötarkoituksen muuttamiseen luontomatkailun ja monipuolisen majoitusliiketoiminnan tarpeisiin monitoimihuviloiksi. Meillä on intohimoa ja osaamista vanhojen rakennusten saneeraamiseen ja haluamme puhaltaa niihin uutta henkeä ja elinvoimaa. Vieraamme ostavat ruokaa paikallismarketeista tai aterioita paikallisesta pitopalvelusta, polttavat paikallisen metsätilallisen kohteisiimme tuomia halkoja ja hankkivat kauttamme ohjelma- ja elämyspalveluja lähiseudun yrityksiltä.

Evon Luonto Oy myy valtaosan majoitusvuorokausistaan ja lisäpalveluistaan suoramyyntinä, eli vieraat asioivat suoraan oman asiakaspalvelumme kanssa. Vieraallemme tämä on paitsi helppoa ja nopeaa, myös kustannustehokasta. Vieraamme maksaa tarvitsemansa palvelut suoraan meille, eikä osa maksuista valu palkkioina ulkomaisille välitysyhtiöille, joiden osuus suomalaisessa matkailu- ja majoitusliiketoiminnassa on kasvanut huolestuttavaa tahdia vieden suuren osan katteista pois kotimaisista matkailuinvestoinneista. Suoramyynnillä on myös työllisyyttä edistävä vaikutus, sillä asiakaspalvelumme, oma sähköisten kanavien ylläpitomme ja laskutuksemme työllistää 3–5 ihmistä.

Tarkemmin Evon Luonto Oy:n vuosien 2013–2020 aikajanaa on hyvä tarkastella avattujen kohteiden ja tehtyjen investointien mukaan.

Viimeisen 7 vuoden aikana Evon Luonto ja ”Peace and Privacy” ovat luoneet uudenlaista matkailu- ja majoituskysyntää, ja tätä haluamme edistää jatkossakin. On erittäin todennäköistä, että korona-epidemian jälkeisessä maailmassa kuluttajien lähimatkailu lisääntyy ja yritysten kokousten sekä tapahtumien sijoituspaikat muuttavat muotoaan. Uskomme, että kohteidemme rauhaa ja yksityisyyttä tarjoava miljöö nousevat aivan uuteen arvoon, kun ihmisvilinän kaipuu vähenee ja suhde massamatkailuun muuttuu rajusti.

Avaa tarjouspyyntölomake