Evon Luonto yrityksenä
Evon Luonto yrityksenä

Evon Luonto Oy on vuonna 2013 perustettu voimakkaassa kasvussa oleva eteläsuomalainen matkailuyritys, jonka peruskivenä ovat laadukkaat ja ainutlaatuiset majoitus- ja kokouskohteet rauhallisen luonnon keskellä. Yrityksen menestyksen ja kasvun pohjana on yrittäjien 25 vuoden kokemus matkailu- ja kokousliiketoiminnan alalta. Kansainvälisille asiakkaillemme markkinoimme kohteitamme brändillä Peace & Privacy.

Vuoden 2018 aikana avasimme 4 uutta erähenkistä majoituskohdetta, joihin tuli noin 120 vuodepaikkaa. Myös nämä uudet kohteet tarjoavat strategiamme mukaisesti asiakkaillemme omarauhaisen, yksityisen ja erähenkisen sijainnin luonnon rauhassa. Vuonna 2019 yrityksemme liikevaihto nousee noin 1,2 miljoonaan euroon, ja kannattava kasvu jatkuu. Etsimme jatkuvasti luonnonläheisiä ja syrjäisiä sijoittumispaikkoja, jotka tarjoavat asiakkaillemme rauhaa ja yksityisyyttä.

Tällä hetkellä asiakasryhmämme voivat valita 15 uniikista majoituskohteestamme, joita kaikkia yhdistää omaleimainen ja rauhallinen sijainti luonnon helmassa, mutta silti lähes Suomen väestöllisessä keskipisteessä. Sijaintimme Helsingin ja Tampereen puolimatkassa mahdollistaa voimakkaan kasvun jatkumisen sekä kotimaisten että ulkomaisten asiakkaiden parissa.

Kaikki kohteemme sijaitsevat syvällä luonnon rauhassa. Ne ovat yksilöllisiä ja ne on varustettu nykyajan mukavuuksilla. Hämeenlinnan kohteistamme viisi sijaitsee kaupungin lähituntumassa Aulangon kansallismaisemassa ja seitsemän kohdetta Evon maankuulun ulkoilu- ja virkistysalueen lähellä. Lopen kolme kohdettamme sijaitsevat komeista maisemistaan ja puhtaista vesistään tunnetulla Hämeen järviylängöllä, Räyskälässä.

Toimintamme ohjenuorat

Evon Luonto Oy on modernin kiertotalouden edelläkävijä, jolla on voimakas näkemys olla vahva suomalaisen majoitusmatkailun suunnannäyttäjä. Yrityksemme haluaa olla kaikkea sitä, mitä maailmanlaajuiset pörssiyhtiöt eivät ole. Tavoitteenamme on tuoda yrityksemme työntekijöille ja yrittäjille leipää pöytään ja margariinia leivän päälle. Se riittää meille, sillä emme rohmua voittoja pankkitileille muhimaan, vaan katteet investoimme takaisin kasvavaan yritykseemme. Kunnioitamme suomalaista luontoa, ja haluamme tarjota kilpailukykyisiä ja ympäristöystävällisiä lähimatkailuvaihtoehtoja, joista nauttiminen ei edellytä lentämistä tuhansien kilometrien päähän.

Vuonna 2019 saamme palvella noin 30 000 vierasta, jotka asuvat kohteissamme noin 40 000 majoitusvuorokauden ajan. Määrä on todella merkittävä, koska kohteemme sijaitsevat Hämeenlinnan Aulankoa lukuun ottamatta syrjäseuduilla kymmenien kilometrien päässä taajamista. Suomalainen maaseutu autioituu alati kiihtyvää vauhtia, mutta omalla panoksellamme haluamme osaltamme säilyttää edes pienen osan maaseudun elinvoimasta.

Yrityksemme laajentaa jatkuvasti kohdevalikoimaansa etsimällä ja kunnostamalla vanhoja kiinteistöjä, jotka saavat uuden ja aktiivisen elämän ympärivuotisessa matkailukäytössä. Koska maaseutua ei voi tuoda kaupunkiin, houkuttelevat kohteemme kaupunkilaiset maalle, ja siten lisäävät pienten paikkakuntien vetovoimaa. Vieraamme ostavat ruokaa paikallismarketeista tai aterioita paikallisesta pitopalvelusta, polttavat paikallisen metsätilallisen kohteisiimme tuomia halkoja ja hankkivat kauttamme ohjelma- ja elämyspalveluja lähiseudun yrityksiltä.

Evon Luonto Oy myy valtaosan majoitusvuorokausistaan ja lisäpalveluistaan suoramyyntinä, eli vieraat asioivat suoraan oman asiakaspalvelumme kanssa. Vieraallemme tämä on paitsi helppoa ja nopeaa, myös kustannustehokasta. Vieraamme maksaa tarvitsemansa palvelut suoraan meille, eikä osa maksuista valu palkkioina ulkolaisille pörssiyhtiöille. Suoramyynnillä on myös työllisyyttä edistävä vaikutus, sillä asiakaspalvelumme, oma sähköisten kanavien ylläpitomme ja laskutuksemme työllistää suoraan 3–5 ihmistä.

Aulangon Rauhan alueen EU-kehittämishanke

Hämeenlinnassa sijaitsevan entisen Aulangon Heikkilän alueen uusimisessa ja muokkaamisessa Aulangon Rauha -nimen alle hankkeen tavoitteena oli Aulangon majoituskohteiden lisääminen Evon Luonto Oy:n nykyisten majoituskohteiden joukkoon ja yrityksen matkailutarjonnan monipuolistaminen ja kansainvälistäminen. Hanke kasvatti yrityksen liikevaihtoa yli 30 % ja lisäsi myös merkittävästi yrityksen ja Hämeenlinnan Aulangon tunnettuutta  matkailukohteena. EU:n ja maaseutuviraston tukiosuus rakennushankkeisiin oli 20 %.

Yhteystiedot

 • Puhelin: 0207 300 888 (ma-pe klo 10-18, puhelun hinta 8,35 snt/puhelu + 16,69 snt/min)
 • Sähköposti: info@evonluonto.fi
 • Postiosoite: Evon Luonto Oy, Hausjärventie 252, 14200 Turenki (HUOM: Emme vastaanota laskuja käyntiosoitteeseemme, laskutustietomme ohessa).

Pankkiyhteys

 • IBAN: FI65 4260 0010 1647 36
 • BIC-koodi: ITELFIHH

Laskujen vastaanotto

 1. Verkkolaskut
  • Evon Luonto Oy, 2540397-3
  • Verkkolaskuosoite: 003725403973
  • Operaattori: Maventa (003721291126)
  • Välittäjätunnus pankkiverkosta lähetettäessä: DABAFIHH (Käytä tätä välittäjätunnusta mikäli käytössäsi olevasta verkkolaskutusohjelmasta ei voi lähettää laskuja suoraan Maventan välittäjätunnukselle.)
 1. Laskujen vastaanotto sähköpostitse skannauspalveluun
  • Toivomme, että lähetätte tähän osoitteeseen ainoastaan laskuja. Laskut lähetetään palveluun sähköpostin PDF-muotoisina liitetiedostoina ja laskun liitteiden tulee olla samassa tiedostossa itse laskun kanssa.
  • Sähköpostilaskun osoite: 25403973@scan.netvisor.fi
  • Voit lähettää useita laskuja yhdessä sähköpostiviestissä, kunhan jokainen lasku on erillisenä liitetiedostona.
  • Kaikilla tiedostoilla tulee olla eri nimi.
  • Yhden sähköpostin maksimikoko on 5 Mt.
  • PDF-tiedostojen tulee olla aitoja PDF-dokumentteja (PDF- versio 1.3 tai uudempi).
  • PDF-tiedostot eivät saa olla lukittuja tai salasanalla suojattuja.
  • Dokumentin ulkomitta voi olla maksimissaan 210 x 297 mm.
  • Liitteen nimen sallitut merkit ovat tavallisia kirjoitusmerkkejä, a-z, A-Z, 0-9. Ethän käytä erikoismerkkejä liitteiden nimeämiseen.
 1. Laskujen vastaanotto postitse skannauspalveluun

Osoitetietojen tulee olla täydellisinä sekä laskussa että kirjekuoressa.

 • Evon Luonto Oy, 25403973
  PL 100, 80020 Kollektor Scan
 • Lähetäthän skannausosoitteeseen ainoastaan laskumateriaalia. Nämä postit luetaan automaattisesti yrityksemme reskontraan, eikä mikään muu materiaali saavuta vastaanottajaansa tätä kautta.
 • Käytäthän mieluiten tekstissä vain mustaa väriä valkoisella pohjalla: se antaa selkeimmän lopputuloksen laskun tietojen tunnistusta varten.
 • Ethän käytä niittejä skannauspalveluun lähetetyissä laskuissa.