fbpx
Lehdistötiedote
Evon Luonto rakentaa monitoimihuviloita Aulangon Heikkilään
29.12.2016
Lehdistötilaisuus torstaina 29.12. klo 14. Osoite: Vankanlähde 7, Hämeenlinna. INNOPARK, kokoustila VIOLA Hämeenlinnan Aulangon uudisrakentaminen alkaa, Aulangon Rauha syntyy.

Hämeenlinnan Aulangon kehittämisestä on allekirjoitettu pitkäaikainen, 10+20 -vuotinen sopimus. Majoituspalveluja tarjoava Evon Luonto Oy ja Linnan Kiinteistökehitys  Oy ovat solmineet sopimuksen, jonka pohjalta Aulangonjärven rannalla olevia nykyisiä Aulangon Heikkilän kiinteistöjä aletaan saneeraamaan. Saneeraustoimenpiteiden lisäksi alueelle rakennetaan 2-3 uutta monitoimihuvilaa. Saneeraustyöt ja uusien monitoimihuviloiden rakentaminen aloitetaan heti, kun asianmukaiset rakennusluvat on saatu.

”Evon Luonto on vasta vajaa neljä vuotta vanha yritys, mutta onnistumiset erityisesti Hämeenlinnan Evolla sekä Lopella ovat antaneet uskoa ja riskinottokykyä laajentumiseen. Yrittäminen on kannattanut” iloitsee Evon Luonnon yrittäjä Kaj Järvinen.

”Aulankoa tulee vahvasti kehittää ja onhan sitä kaiken aikaa tehtykin” toteaa toimitusjohtaja Mervi Käki Linnan Kehityksestä.

”On tullut kylpylä, Everstin kenttä, ratsastusmaneesi, mutta tämä on ensimmäinen uusinvestointi majoituspuoleen pitkään aikaan. Tämä antaa pontta myös Katajistonrannan kehittämisille. Ilolla otan vastaan myös monipuolisen kohderyhmän ja ennen kaikkea ympärivuotisuuden”, Mervi Käki mainitsee.

”Naapurisssa olevan Aulangon luonnonsuojelualueen omistava Metsähallitus toivottaa menestystä Evon Luonnon uudelle avaukselle. Evon Luonto on Metsähallituksen pitkäaikainen ja tärkeä yhteistyöyrittäjä Aulangolla ja Evolla. On hienoa, että luontomatkailua kehitetään näillä ainutlaatuisilla luontokohteilla. Pyrimme osaltamme edistämään kestävän luontomatkailun mahdollisuuksia hoitamillamme alueilla. Hyvä yhteistyö Hämeenlinnan kaupungin kanssa on ollut myös erittäin tärkeässä roolissa. Jatketaan samaan malliin ”, toivoo puistonjohtaja Tuula Peltonen Metsähallituksen luontopalveluista.

Aulangon Rauha -nimisen konseptin myötä Aulangonjärven rannoille syntyy 50-70 uutta vuodepaikkaa, joilla tavoitellaan mukavuutta ja rauhallisuutta arvostavia asiakkaita. Kaikki tilat sekä oheispalvelut suunnitellaan ja rakennetaan ympärivuotisiksi palvelemaan erilaisia asiakasryhmiä vaativista kansainvälisistä yritysasiakkaista tavallisiin lomalaisiin. Kaj Järvisen mukaan Aulangon Rauha ei nimensä mukaisesti tavoittele massoja, vaan erityisesti  10-100 hengen ryhmiä, jotka hakevat rauhallista ja luonnonläheistä ympäristöä yhteisiin kokoontumisiin, kokouksiin, virkistymiseen ja lomailuun.

”Myös aktiivisuus Hämeenlinnan tapahtumatarjonnassa antaa uusia rakennuspuita Aulangon matkailun tulevaisuuteen. Näiden lisäksi yhteistyö mm. hämeenlinnalaisen Fenix Ohjelmapalveluiden kanssa on osoittanut, että yritysryhmiä pystyy houkuttelemaan, kunhan riittävän tasokas majoitus ja ohjelmapalvelut ovat samassa paketissa. Tähän Hämeenlinnan sijainti ja Aulangonjärven luonnonläheinen, mutta samalla myös aktiivinen ympäristö tarjoavat erinomaiset puitteet”, Kaj Järvinen toteaa.

Evon Luonto on viimeisen vuoden aikana investoinut vanhojen erähenkisten rakennusten saneerauksiin, hoitanut Aulangon tornikahvilaa sekä vuokrannut Aulangon Puistola -nimistä majoituskohdetta Aulangon puistometsässä. Nyt mittaluokka on aivan toinen, kun yritys investoi Aulangolle sekä vanhan uudistamiseen että uuden rakentamiseen noin 800 000 euroa arviolta seuraavan kolmen vuoden aikana. Järvisen mukaan Aulangon ihanteellinen sijainti on hyödynnettävä, sillä sen kehittämättä jättäminen olisi Hämeenlinnan matkailulle turmiollista.

”Olen entistä vakuuttuneempi, että ympärivuotiselle ja luonnonläheiselle, mutta laadukkaalle majoitustarjonnalle on kysyntää. Juuri tähän Aulangonjärven ympäristö tarjoaa hienon mahdollisuuden. Aulangon Rauha sijoittuu Aulangon alueen rauhallisemmalle puolelle, mutta silti Aulangon aktiviteetit ja nähtävyydet ovat ihan lähellä. Uskon investoinnin hyödyttävän kaikkia alueen yrityksiä ja yrittäjiä. Olen tästä mahdollisuudesta huikean innostunut ja toivon, että muutkin innostuvat”, kiteyttää Järvinen.

Aulangon Rauha verkossa: www.aulangonrauha.fi

Lisää uutisia

Majoittuminen ja koronavirus

Vuokrahuvila ei ole julkinen tila, tilamme olleet käytössä normaalisti läpi pandemia-ajan

21.9.2022

Aulangon näkötorni avataan elokuun lopulla

Peruskorjatun tornin juhlavia avajaisia vietetään torstaina 25. elokuuta

1.8.2022

Metsuriopiskelijat uusivat Evon retkeilysiltoja

Uudet sillat parantavat myös Evon Rauhan retkeilymahdollisuuksia

8.6.2022

Lähde mukaan lajitteluhaasteeseen!

Haasteeseen osallistuneiden kesken arvotaan 3 Evon Luonnon majoituslahjakorttia

1.6.2022

Nyt kelpaa paljuilla Räyskälässä

Räyskälän Suuren Huvilan paljut uudistettu

22.3.2022

Evon Luonnon vetäjät vuoden yrittäjiksi

Janakkalan vuoden yrittäjät toivovat uutta energiaa Kanta-Hämeen matkailuun

4.12.2021

Opas vastuulliseen matkailuun julkaistu

Hyödyllisiä vinkkejä matkustamiseen, kohteessa oleskeluun ja ruokailuun

1.12.2021

Ministeriö asetti työryhmän kehittämään Evoa

Evosta halutaan luoda malli myös muille retkeilyalueille

24.11.2021

Kalpalinna tarjoaa tekemistä ympäri vuoden

Uudistunut rinnekeskus on oiva kohde Aulangon ja Lähdekallion huviloiden vieraille

22.11.2021

Maastopyöräreiteistä tehdään kattavat selosteet

Useat reiteistä kulkevat Evon Luonnon kohteiden lähimaastossa

17.11.2021

Evon Luonto investoi lisää Lopelle

Uuden Lopen Luksuksen rakentaminen alkaa syksyyn 2022 mennessä

6.10.2021

Räyskälän Suuren Huvilan pääsalin lattiat uusittu

Myös mini- ja pitopalvelukeittiö uudistetaan syksyn aikana

28.9.2021

Aulangon Rantalaan uusi ulkoporeallas

Vilkas matkailukesä on kasvattanut myös lisäpalvelujen suosiota

2.9.2021

Evon Luonto aloittaa uuden EU-hankkeen

Viisiosainen hanke parantaa kilpailukykyä koronapandemian jälkeen sekä lisää ekotehokkuutta

15.6.2021

Evon retkeilyrakenteita kunnostetaan

Myös Evon Luonnon kohteissa majoittuvien asiakkaiden retkeilymahdollisuudet paranevat

26.5.2021