Sibeliuksen Metsä
Sibeliuksen Metsä

Sibeliuksen Metsä on Hämeenlinnassa aivan Aulangon Rauhan alueen kupeessa sijaitseva vajaan sadan hehtaarin laajuinen retkeily- ja luonnonsuojelualue, jota hallinnoi Hämeenlinnan kaupunki. Hämeenlinnasta syntyisin oleva kansallissäveltäjämme Jean Sibelius (1865–1957) kuljeskeli nuoruudessaan alueella viulunsa kanssa etsien inspiraatiota ja innoitusta sävelmiinsä.

Sibeliuksen Metsä - Sibelius Forest

Alueelle on syksyllä 2018 avattu uusi luonto- ja kulttuuripolku, jolle on helppo lähteä Aulangon Rauhan halki kulkevan Aulangon-Heikkilän tien päästä. Reitin löytää seuraamalla Aulangon Rauhan oman lähiluontopolun sinisiä reittimerkkejä, jotka on ripustettu puihin ja pylväisiin. Aulangon Rauhan lähireitti erkanee metsään vasemmalle, ja Sibeliuksen Metsän merkitty luontopolku lähtee puolestaan oikealle.

Sibeliuksen Metsän halkova reitti kiertää koko Aulangonjärven ja palaa Kihtersuon uimarannan kautta Aulangon-Heikkilän tielle noin kilometrin päähän Aulangon Rauhan pihapiiristä.

Aulangon Rauha on Evon Luonto Oy:n majoituskokonaisuus aivan Sibeliuksen Metsän pohjoisrajalla. Kokonaisuuteen kuuluu 4 nykyaikaisesti varustettua ympärivuotista huvilaa Aulangonjärven pohjoisrannalla. Majoituspalvelujen lisäksi kohteisiin on mahdollista tilata erilaisia lisäpalveluja, joihin kuuluvat myös luontoaiheiset aktiviteetit Sibeliuksen Metsässä.

Sibeliuksen Metsä - Sibelius Forest

Sibeliuksen Metsä - Sibelius Forest

Sibeliuksen Metsän luonto

Sibeliuksen Metsää halkovalle luontopolulle on asetettu kahdeksan taulua, jotka kertovat alueen luonnosta. Niistä voi lukea myös säveltäjämestari Jean Sibeliuksen mietteitä siitä, kuinka hämäläinen luonto on vaikuttanut hänen teoksiinsa ja auttanut häntä luomistyössä.

Metsässä ja Aulangonjärven rantamaisemassa kulkiessa pääsee tutustumaan muun muassa Levonhaan näyttävään lehtomaisemaan sekä kuusten, mäntyjen, haapojen ja raudusten yhdessä muodostamaan metsäkirkkoon, joka sijaitsee aivan Aulangon Rauhan alueen lähettyvillä reitin alkupäässä. Levonkalliolta ja Kärmeskalliolta avautuu upea näkymä Aulangonjärvelle, jonka vastarannalla siintää eversti Hugo Strandenskjöldin luoman Aulangon kaupunkipuiston tunnetuin maamerkki, graniittinen näkötorni.

Kalliolta alas Aulangonjärven rantaan pääsee tukevia teräsportaita pitkin. Rannalla on nuotiopaikka ja laituri, josta voi pulahtaa uimaan tai ihailla metsäistä järvimaisemaa.

Sibeliuksen Metsän puustoa ovat tavanomaisten havu- ja lehtipuiden ohella jalot lehtipuut vaahtera, pähkinäpensas ja metsälehmus. Alueen linnustoon lukeutuvat muun muassa sääksi, idänuunilintu, lehto- ja viirupöllö sekä pikkutikka. Ympäristö sopii myös lepakoille ja liito-oraville.

Sibeliuksen Metsästä Hämeenlinnan sivuilla


Avaa tarjouspyyntölomake